Δαμαστής Λιονταριών Eduardo Serio

 

 

Η ομορφιά της άγριας φύσης ελκύει το ανθρώπινο γένος από τις απαρχές του χρόνου. Σαν επικεφαλής στην τροφική αλυσίδας ο άνθρωπος, κάνει πάντοτε προσπάθειες να εξημερώσει κάποια από τα άγρια γοητευτικά θηρία. Δεν έχουν όμως όλοι οι άνθρωποι την ικανότητα να δαμάσουν αγριόγατες όπως τα λιοντάρια, οι τίγρεις, ιαγουάρους, και λεοπαρδάλεις. Αποτελεί μεγάλο επίτευγμα να το κάνει κανείς με αγάπη για αυτά τα υπέροχα πλάσματα.Έχουμε δει άγρια ζώα σε Τσίρκα και Ζωολογικούς κήπους, μα εκεί ο έλεγχος πάνω στις μεγαλόπρεπες αυτές γάτες ασκείται δια μέσου της βίας, και όχι με τον σεβασμό και την αγάπη που απαιτούνται. Οι άνθρωποι καταλαμβάνονται από την αίσθηση της κυριαρχίας χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, ώστε να εξημερώσουν ή να πω καλύτερα να έχουν απόλυτο έλεγχο πάνω σε όλους τους εγκεφάλους «λιγότερο ανεπτυγμένους». Με αποτέλεσμα κάποια στιγμή τα πλάσματα αυτά –το έχουμε δει να συμβαίνει- παίρνουν την εκδίκησή τους.

Στην περίπτωση του Eduardo Serio, που θα δούμε στο παρακάτω βίντεο εντοπίζουμε και τα δύο, τον σεβασμό και την αγάπη. Δεν φτάνουν φυσικά αυτά, για να μπορεί κανείς να ζει σε ένα περιβάλλον σαν αυτό, επιβάλλεται να γνωρίζει άριστα, τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα πλάσματα συμπεριφέρονται και πως εκφράζονται γενικά· ώστε να ξέρει την κάθε στιγμή, τί είναι αυτό που ζητάει το ζώο χρησιμοποιώντας το μόνο μέσο με το οποίο μπορεί να φανερώσει τις επιθυμίες του, που δεν είναι άλλος από τη γλώσσα του σώματος.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pfXLrz-onGM[/embed]

 

 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί, κάτι που όλοι γνωρίζουμε, πως τα ζώα «μυρίζουν» τον φόβο. Συμπερασματικά, μέσα από την αγάπη του ο Eduardo Serio, τιθασεύει τον φόβο του, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό κανείς να αισθάνεται όταν απέναντί του βρίσκεται ένα ενήλικο λιοντάρι. Άλλα όπως και να το κάνουμε, όταν ένα οποιοδήποτε θηρίο το μεγαλώνεις ο ίδιος, φυσικό είναι να αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός αγάπης και κατανόησης.

Copyrights @ SEO By προώθηση ιστοσελίδων | Design By κατασκευή ιστοσελίδων